Zucchine ripiene
(Gevulde courgettes) 6-8 personen
Ingrediënten
- 300 g rundergehakt
- 8 kleine stevige courgettes
- 500 g tomaten (of tomatenblokjes uit blik uitgelekt)
- 1 bosje peterselie
- 4 eetl. vers geraspte Parmezaanse kaas
- ½ oud broodje
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 2 eetl. olijfolie
- 1 eetl. boter
- zout, vers gemalen peper
Bereidingswijze
*De cougettes wassen, de uiteinden eraf snijden. De courgettes in kokend water met zout 5 min. voorkoken. Laten schrikken onder koud water en laten afkoelen.
*De korst van het halve brood raspen, het broodkruim in dobbelsteentjes snijden en even weken in koud water. De tomaten in kokend water dompelen, ontvellen, pitjes verwijderen, het vruchtvlees in kleine stukjes snijden. De ui fijnhakken.
*In een brede pad die ruimte biedt voor 16 halve cougettes, de olijfolie verhitten. Hierin de ui fruiten, dan de tomaten erdoor roeren. Kruiden met peper en zout en de knoflook erboven uitknijpen. De saus laten inkoken.
*De courgettes in de lengte halveren, een beetje uithollen en het vruchtvlees fijnhakken. In een koekepan de boter verhitten en hierin onder flink roeren het gehakt rul bakken. Overdoen in een schaal en laten afkoelen.
*Het broodkruim uitknijpen, de peterselie fijnhakken en met de Parmezaanse kaas en het fijngehakte courgettevruchtvlees aan het gehakt toevoegen. Alles goed door elkaar mengen en kruiden met peper en zout. De uitgeholde courgettes hiermee vullen.
*De courgettes naast elkaar in de tomatensaus zetten. Met de deksel op de pan op laag vuur in 30 min. gaar laten worden. De cougettes hoeven niet meer dan beetgaar te zijn. 2-3 courgettes met tomatensaus op een bord opdienen.