Trote affogate
(Forel in witte wijn) 4 personen
Ingrediënten
- 4 verse forellen (200 g per stuk)
- 1 bosje peterselie
- 1 takje citroenmelisse
- ¼ l droge wijn
- 1 kleine ui
- 4 teentjes knoflook
- 6 eetl. olijfolie
- 2 eetl. bloem
- zout, vers gemalen peper
Bereidingswijze
*De forellen schoonmaken en de vinnen verwijderen. Grondig afspoelen onder koud stromend water. Droogdeppen met keukenpapier. De binnen en buitenzijde bestrooien met zout. Aan weerskanten met bloem bestuiven.
*Peterselie, citroenmelisse, ui en knoflook fijnsnipperen. In een grote koekepan de olijfolie verhitten en het kruidenmengsel hierin op matig vuur al roerend bakken.
*De forellen in de pan doen en aan weerskanten 2 min. bakken. Lepel voor lepel de witte wijn toevoegen, na elke lepel iets laten inkoken. De forellen in 15-20 min. gaar laten worden. Op een schaal leggen en met de saus erover opdienen.
Tip. Bij dit visrecept vers wit (stok)brood serveren om in de heerlijke saus te dopen.