Trote affogate

(Forel in witte wijn) 4 personen

Ingrediënten

  • 4 verse forellen (200 g per stuk)
  • 1 bosje peterselie
  • 1 takje citroenmelisse
  • ¼ l droge wijn
  • 1 kleine ui
  • 4 teentjes knoflook
  • 6 eetl. olijfolie
  • 2 eetl. bloem
  • zout, vers gemalen peper

Bereidingswijze

*De forellen schoonmaken en de vinnen verwijderen. Grondig afspoelen onder koud stromend water. Droogdeppen met keukenpapier. De binnen en buitenzijde bestrooien met zout. Aan weerskanten met bloem bestuiven.

*Peterselie, citroenmelisse, ui en knoflook fijnsnipperen. In een grote koekepan de olijfolie verhitten en het kruidenmengsel hierin op matig vuur al roerend bakken.

*De forellen in de pan doen en aan weerskanten 2 min. bakken. Lepel voor lepel de witte wijn toevoegen, na elke lepel iets laten inkoken. De forellen in 15-20 min. gaar laten worden. Op een schaal leggen en met de saus erover opdienen.

Tip. Bij dit visrecept vers wit (stok)brood serveren om in de heerlijke saus te dopen.

Klik nogmaals om te sluiten

Translate »