Tiramisu

8 personen

Ingrediënten

  • 1 citroen
  • 500g mascarpone (te vervangen door 300 g roomkwark, vermengd met 200 g slagroom)
  • 4 eierdooiers
  • 4 eetl. suiker
  • 2 kopjes koude espresso
  • 4 cl cognac of koffielikeur
  • 150 g lange vingers
  • ongezoet cacaopoeder

Bereidingswijze

*De eierdooiers met de suiker in een schaal doen en met een handmixer op de hoogste stand tot een schuimige massa kloppen.

*Lepel voor lepel de mascarpone erdoor scheppen. De fijngeraspte citroenschil toevoegen.

*Een platte schaal klaarzetten. De koffie en de cognac door elkaar roeren. De helft van de lange vingers één voor één in het vocht dompelen. Dan de bodem van de schaal ermee bedekken.

*De helft van de mascarponemousse erop scheppen en glad strijken. De rest van de lange vingers in de espresso dompelen, in de schaal leggen en bedekken met de rest van de mousse.

*Afgedekt 5 uur in de koelkast zetten. Voor het opdienen bestrooien met de cacaopoeder.

Klik nogmaals om te sluiten

Translate »