Tagliatelle met paddenstoelenroomsaus

4-6 personen

Ingrediënten

  • 100g rauwe ham
  • 300g verse paddestoelen (champignons, oesterzwammen,
    cantharellen of eekhoorntjesbrood)
  • ½ citroen (sap)
  • ½ bosje peterselie
  • ½ bosje basilicum
  • 200g slagroom
  • 150ml vleesbouillon
  • 1 teentje knoflook 1 ½ eetl.boter
  • zout, vers gemalen peper
  • 50g Parmezaanse kaas
  • 400-600g tagliatelle

Tagliatelle met paddestoelenroomsaus

Bereidingswijze

*De rauwe ham in dunne reepjes snijden. De paddenstoelen schoonmaken, in plakjes snijden en besprenkelen met 1 eetl. citroensap.

*In een ruime pan 1/2 eetl. boter smelten, de knoflook er boven uitpersen en lichtjes fruiten. De slagroom en de vleesbouillon erbij gieten. Op hoog vuur inkoken tot een romige saus.

*In een koekenpan 1 eetl. boter smelten. De paddenstoelen in gedeelten onder flink roeren bakken. De peterselie fijnhakken en met de reepjes ham door de paddenstoelen scheppen. Op matig vuur laten meebakken. Voorzichtig bestrooien met peper en zout.

*De tagliatelle beetgaar koken en losjes in een voorverwarmde schaal leggen.

*De roomsaus op smaak brengen met peper, zout en citroensap en over de pasta schenken. Het paddenstoelen-ham-mengsel erover verdelen en bestrooien met blaadjes basilicum. Grof gemalen verse peper en geraspte Parmezaanse kaas erbij serveren.

Klik nogmaals om te sluiten

Translate »