Spaghetti met spek en eieren
(Spaghetti alla carbonara) 4-6 personen
Ingrediënten
- 100g doorregen spek/Guanciale (Italiaanse spek)
- 100g verse Pecorino kaas
- 3 eetl. slagroom (naar wens)
- 3 eieren (eigeel)
- 500g spaghetti
- 2 eetl. olie
- 2 teentjes knoflook
- zout, vers gemalen peper
Bereidingswijze
*Spek in dobbelsteentjes snijden. In een grote koekepan in de olie op een laag vuur langzaam uitbakken.
*In een grote pan 4 L water aan de kook brengen. De spagetti hierin in 8-10 min. beetgaar koken.
*Met een garde het eigeel, peper en zout tot een romig mengsel kloppen. De helft van de kaas erdoorheen roeren.
*De krokante spekblokjes uit de pan halen en warm houden. De knoflook fijnsnipperen en even fruiten in het spekvet.
*De spagetti afgieten, goed laten uitlekken en direct in de pan met spekvet doen. Goed roeren, dan de pan van het vuur nemen. Het eiermengsel toevoegen en snel door de pasta roeren zonder dat het gaat stollen. De saus moet glad en romig blijven.
*De krokante spekblokjes erover strooien en flink wat vers gemalen peper. De rest van de kaas er apart erbij geven.