Reuzen conchiglie met spinazie en ricotta
4 personen
Ingrediënten
- 20 reuzenconchiglie
- 1 eetl. olijfolie
- 2 plakken spek, fijngehakt
- 1 ui, gesnipperd
- 500 g gehakte spinazie
- 750 g ricotta
- 35 g vers gerapste parmezaanse kaas
- 250 g kant-en-klare tomatensaus voor pasta

Bereidingswijze
*Zet een grote pan water met zout op en laat het koken.
*Verhit intussen de olie in een pan en bak de ui en het spek 3 min. op een matig vuur. Voeg de spinazie toe en laat die op een laag vuur slinken. Roer de ricotta erdoor.
*Kook de pastaschelpen al dente. Laat de pasta uitlekken.
*Schep het spinaziemengsel in de pastaschelpen en bestrooi ze met de parmezaanse kaas. Leg ze op een ingevette bakplaat. Zet de schelpen 3 min. onder een hete gril tot de kaas lichtbruin en gesmolten is.
*Verwarm de tomatensaus op een hoog vuur. Schep de saus op de borden en leg de schelpen erop.