Reuzen conchiglie met spinazie en ricotta

4 personen

Ingrediënten

  • 20 reuzenconchiglie
  • 1 eetl. olijfolie
  • 2 plakken spek, fijngehakt
  • 1 ui, gesnipperd
  • 500 g gehakte spinazie
  • 750 g ricotta
  • 35 g vers gerapste parmezaanse kaas
  • 250 g kant-en-klare tomatensaus voor pasta

Bereidingswijze

*Zet een grote pan water met zout op en laat het koken.

*Verhit intussen de olie in een pan en bak de ui en het spek 3 min. op een matig vuur. Voeg de spinazie toe en laat die op een laag vuur slinken. Roer de ricotta erdoor.

*Kook de pastaschelpen al dente. Laat de pasta uitlekken.

*Schep het spinaziemengsel in de pastaschelpen en bestrooi ze met de parmezaanse kaas. Leg ze op een ingevette bakplaat. Zet de schelpen 3 min. onder een hete gril tot de kaas lichtbruin en gesmolten is.

*Verwarm de tomatensaus op een hoog vuur. Schep de saus op de borden en leg de schelpen erop.

Klik nogmaals om te sluiten

Translate »