Pollo arrosto con rosmarino

(gebraden kip met rozemarijn en knoflook) 4-6 personen

Ingrediënten

  • 1 braadkip (ongeveer 2 kg)
  • 1 citroen (sap en schil)
  • 8 hele bollen knoflook
  • 2 takjes verse rozemarijn (of een halve theel. gedroogde)
  • 6 el olijfolie
  • zout en peper
  • 150 ml droge witte wijn
  • zout, vers gemalen peper

Bereidingswijze

*Verwarm de oven op 200C

*Leg de kip in een ruime ovenschaal. Voeg de knoflook en de rozemarijn toe en giet de olijfolie eroverheen.

*Besprenkel het geheel met zout en peper. Meng dit met je handen door elkaar zodat er een gelijke laag olie over alles heen zit.

* Doe dit alles in de hete oven en bak in 1,5 uur gaar.

*Halvewege giet je de wijn in de ovenschaal en meng je alles goed door elkaar. Zet de ovenschaal weer terug in de oven tot de 1,5 uur zijn verstreken.

Tip: Heerlijk met grof geneden stukken aardappel!

Wijntip: een frisse witte wijn, bijvoorbeeld Orvieto

Klik nogmaals om te sluiten

Translate »
error: Content is protected !!