Pollo arrosto con rosmarino
(gebraden kip met rozemarijn en knoflook) 4-6 personen
Ingrediënten
- 1 braadkip (ongeveer 2 kg)
- 1 citroen (sap en schil)
- 8 hele bollen knoflook
- 2 takjes verse rozemarijn (of een halve theel. gedroogde)
- 6 el olijfolie
- zout en peper
- 150 ml droge witte wijn
- zout, vers gemalen peper
Bereidingswijze
*Verwarm de oven op 200C
*Leg de kip in een ruime ovenschaal. Voeg de knoflook en de rozemarijn toe en giet de olijfolie eroverheen.
*Besprenkel het geheel met zout en peper. Meng dit met je handen door elkaar zodat er een gelijke laag olie over alles heen zit.
* Doe dit alles in de hete oven en bak in 1,5 uur gaar.
*Halvewege giet je de wijn in de ovenschaal en meng je alles goed door elkaar. Zet de ovenschaal weer terug in de oven tot de 1,5 uur zijn verstreken.
Tip: Heerlijk met grof geneden stukken aardappel!
Wijntip: een frisse witte wijn, bijvoorbeeld Orvieto