Pollo alla diavola
2 personen
Ingrediënten
- 1 braadkip
- 2 citroenen
- 3-4 gedroogde Spaanse pepers
- 10 blaadjes salie
- 100 ml olijfolie
- zout, vers gemalen peper

Bereidingswijze
* De kip openknippen en op een stuk aluminiumfolie leggen.
* Het sap van 1 citroen, de olijfolie en zout door elkaar heenroeren. De pitjes verwijderen uit de spaanse peper en ze fijnhakken. De blaadjes salie in dunne reepjes snijden en samen met de fijngehakte Spaanse pepers door de marinade roeren.
* De kip aan weerskanten met de marinade overgieten en inwrijven. In aluminiumfolie wikkelen en 2 uur laten staan. De oven voorverwarmen op 200C.
* De kip in de folie op een bakblik leggen, de folie aan de bovenkant openmaken en opzij vouwen. De kip in ca.1,5 in de oven (gasoven:stand 3) krokant braden. Met schijfjes citroen garneren.
Tip: Zo klaargemaakt is de kip erg scherp. Als u daar niet van houdt, kunt u wat minder Spaanse pepers nemen.