Pollo alla cacciatora
(kip met kappertjes en olijven) 4 personen
Ingrediënten
- 1 braadkip
- 1 citroen (sap en schil)
- 1 bosje peterselie
- 1 theel. verse rozemarijn (of een halfe theel. gedroogde)
- 2 ansjovis (blik)
- 50 g zwarte olijven zonder pit
- 2 eetl. kappertjes
- 2 eetl. tomatenpuree
- 1/8 l droge witte wijn (of kippebouillon)
- 2 teentjes knoflook
- 6 eetl. olijfolie
- 6 peperkorrels
- zout, vers gemalen peper
- 5 eetl. wijnazijn
- zout, vers gemalen peper
Bereidingswijze
*De braadkip in 6 stukken verdelen. In een vijzel de rozemarijn, knoflook en peperkorrels fijn wrijven. 2 eetl. olijfolie en de citroenrasp toevoegen. De stukken kip hiermee inwrijven en afgedekt 30 min. laren intrekken.
*In een grote koekepan 4 eetl. olie verhitten. Hierin de stukken kip aan alle kanten krokant braden.
*De witte wijn, de tomatenpuree en 3 eetl. citroensap door elkaar roeren en erbij gieten. 15-20 min. laten stoven.
* De ansjovis afspoelen, droogdeppen en fijnhakken. De olijven halveren en met de kappertjes door de saus roeren. Nog 5 min. laten meestoven. De peterselie fijnhakken. De saus kruiden met peper en zout. De peterselie erover strooien.
Wijntip: een frisse witte wijn, bijvoorbeeld Orvieto