Pollo alla cacciatora

(kip met kappertjes en olijven) 4 personen

Ingrediënten

  • 1 braadkip
  • 1 citroen (sap en schil)
  • 1 bosje peterselie
  • 1 theel. verse rozemarijn (of een halfe theel. gedroogde)
  • 2 ansjovis (blik)
  • 50 g zwarte olijven zonder pit
  • 2 eetl. kappertjes
  • 2 eetl. tomatenpuree
  • 1/8 l droge witte wijn (of kippebouillon)
  • 2 teentjes knoflook
  • 6 eetl. olijfolie
  • 6 peperkorrels
  • zout, vers gemalen peper
  • 5 eetl. wijnazijn
  • zout, vers gemalen peper

Bereidingswijze

*De braadkip in 6 stukken verdelen. In een vijzel de rozemarijn, knoflook en peperkorrels fijn wrijven. 2 eetl. olijfolie en de citroenrasp toevoegen. De stukken kip hiermee inwrijven en afgedekt 30 min. laren intrekken.

*In een grote koekepan 4 eetl. olie verhitten. Hierin de stukken kip aan alle kanten krokant braden.

*De witte wijn, de tomatenpuree en 3 eetl. citroensap door elkaar roeren en erbij gieten. 15-20 min. laten stoven.

* De ansjovis afspoelen, droogdeppen en fijnhakken. De olijven halveren en met de kappertjes door de saus roeren. Nog 5 min. laten meestoven. De peterselie fijnhakken. De saus kruiden met peper en zout. De peterselie erover strooien.

Wijntip: een frisse witte wijn, bijvoorbeeld Orvieto

Klik nogmaals om te sluiten

Translate »