Patate al forno

(aardappeltjes uit de oven) 4 personen

Ingrediënten

  • 1 kilo aardappels
  • half kopje olijfolie
  • 2-3 takjes rozemarijn
  • 3 teentjes knoflook
  • peper en zout

Bereidingswijze

*Schil de aardappels en snij ze in partjes. Was ze af en droog ze daarna met een schone theedoek.

*Neem en ovenschaal en giet de helft van de olijfolie op de bodem. Leg de partjes aardappel verdeeld over de bodem (niet stapelen) en leg er de takjes rozemarijn in stukken en de knoflook evt. ongeschild tussen. Bestrooien met zout, peper en de rest van de olijfolie en roer het geheel goed door elkaar met een houten lepel.

*Zet de schaal in een voorverwarmde oven op 190C en bak de aardappels 30-35 min. onder af en toe omscheppen tot ze goudkleurig en krokant zijn. Serveer ze meteen bij bijvoorbeeld kip.

Klik nogmaals om te sluiten

Translate »