Pastasalade met rucola, kerstomaatjes en salami

6 personen

Ingrediënten

  • 350 g orecchiette (te vervangen door een ander type pasta)
  • 50 g pittige Italiaanse salami, in reepjes
  • 150 g rucola, gescheurd
  • 200 g kerstomaatjes, gehalveerd
  • 4 eetl. olijfolie
  • 3 eetl. witte wijnazijn
  • 1 theel. suiker

Bereidingswijze

*Kook de pasta in een grote pan al dente. Laat het uitlekkern en spoel het af met koud water en laat opnieuw uitlekken.

*Verhit een koekepan op een matig vuur. Bak de reepjes salami krokant. Laat ze uitlekken op keukenpapier.

*Schep de pasta, salami, rucola en de tomaatjes door elkaar in een grote schaal.

*Meng de olie, suiker, azijn, ¼ theel. zout en 1/4 theel. peper in een kleine kom 1 min. met een garde. Besprenkel de salade vlak voor het opdienen met de dressing.

Klik nogmaals om te sluiten

Translate »