Pastasalade met rucola, kerstomaatjes en salami
6 personen
Ingrediënten
- 350 g orecchiette (te vervangen door een ander type pasta)
- 50 g pittige Italiaanse salami, in reepjes
- 150 g rucola, gescheurd
- 200 g kerstomaatjes, gehalveerd
- 4 eetl. olijfolie
- 3 eetl. witte wijnazijn
- 1 theel. suiker
Bereidingswijze
*Kook de pasta in een grote pan al dente. Laat het uitlekkern en spoel het af met koud water en laat opnieuw uitlekken.
*Verhit een koekepan op een matig vuur. Bak de reepjes salami krokant. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
*Schep de pasta, salami, rucola en de tomaatjes door elkaar in een grote schaal.
*Meng de olie, suiker, azijn, ¼ theel. zout en 1/4 theel. peper in een kleine kom 1 min. met een garde. Besprenkel de salade vlak voor het opdienen met de dressing.