Pakketjes van zalm en garnalen
4 personen
Ingrediënten
- 600 g zalmfilet zonder vel.
- 300 g garnalen
- 1 teentje knoflook
- 20 g gedroogde paddestoelen
- half glaasje witte wijn
- 1,5 dl bouillon
- 1 takje dragon
- 2 sakjes peterselie
- olijfolie
- zout en peper
Bereidingswijze
*Laat de gedroogde paddestoelen in warm water wellen. Pel de teen knoflook, hak hem fijn en fruit de knoflook in wat olijfolie. Voeg de geweekte paddestoelen bij de knoflook. Voeg na 1 minuut de hete bouillon toe en laat het geheel inkoken op een laag vuur. (7-8 min.)
*Snijdt de zalm in 4 stukken, bestrooi met zout en peper. Bak ze ca. 30 sec. in een tefalpan met wat olijfolie en zet ze even weg. Bak ook garnalen totdat ze verkleuren. Zet ze even weg.
*Voeg in het achtergebleven vet de wijn toe en laat het wat inkoken. Voeg dan het paddestoelenmengsel toe en roer het even mee. Doe het vuur uit en knip 4 langwerpige stukken bakpapier. Leg hier de zalmmoot, wat garnalen samen met de paddestoelen, de kruiden en wat braadvet op. Vouw het pakketje dicht met een touwtje en bak het verder af in de oven voor 10-15 min. op 200C.