Melanzane marinate

(gemarineerde aubergines) 4 personen

Ingrediënten

  • 4 kleine aubergines
  • ½ bosje peterselie
  • ½ bosje basilicum (hoeft niet persé)
  • 6-8 blaadjes salie
  • 3 teentjes knoflook
  • olijfolie
  • 5 eetl. wijnazijn
  • zout, vers gemalen peper

Bereidingswijze

*De aubergines wassen de kroontjes verwijderen en in plakken snijden van ½ cm dik.

De plakken bestrooien met wat zout en dakpansgewijs op een bord leggen, afdekken met een omgekeerd bord en er iets zwaars op zetten. Minstens 30 min. laten intrekken en uitlekken.

*De aubergines afspoelen en droog deppen. In een grote koekepan ca.5 eetl. olijfolie verwarmen. De plakken aubergines in porties aan weerskanten 2 min. bakken. Eventueel wat olijfolie toevoegen. De plakken goed laten uitlekken op keukenpapier.

*De kruiden met de knoflook heel fijn hakken en met elkaar vermengen. De plakjes aubergine in laagjes in een schaal leggen en daarbij elke laag bestrooien met peper en zout, besprenkelen met wijnazijn, het knoflook-kruidenmengsel erover verdelen. Afgedekt een nacht in de koelkast laten marineren. Serveren bij gekookt of gebakken vlees of gewoon als een bijgerechtje.

Tip:

*In plaats van het bakken van de aubergines in olijfolie kunt u ze ook grillen in een droge tefalkoekepan. In dat geval mengt u het knoflook-kruidenmengsel met ca. 5 eetl. olijfolie die u bij het rangschikken over de plakjes aubergine lepeld.

*Ook heerlijk op een geroosterd plakje brood (crostini).

Klik nogmaals om te sluiten

Translate »