Italiaanse appeltaart

6 personen

Ingrediënten

  • 4 appels (Golden delic.)
  • 460 g suiker
  • vanille stokje
  • 1 citroen
  • 1 ei
  • 110 g boter
  • 110 g geraspte amandel
  • 25 g meel

Bereidingswijze

*Kook 1 liter water met een kaneelstokje, 350 g suiker en het sap van de citroen. Schil de appels en snijdt ze in partjes en voeg ze toe aan het water. Laat het geheel een paar minuten koken en schep vervolgens de appel uit de pan op een bord.

*Neem een kom en doe er het ei, de boter en 110 g suiker in. Roer het geheel door elkaar zodat het een smeuige massa wordt en voeg de geraspte amandel en de meel toe en roer het geheel goed door elkaar heen. Bekleed een springvorm (20 cm doorsnee) met vochtig ovenpapier en schep vervolgens de creme in de vorm.

*Snijdt de partjes appel in dunne plakjes en verdeel ze als een waaier over de creme. Zet de taart 25 min. in de oven op 220C. Haal de taart uit de oven en laat deze afkoelen.

Klik nogmaals om te sluiten

Translate »