Gnocchi gratinati ai porri e speck
(gnocchi met prei en spek) 4 personen
Ingrediënten
- 800 g aardappel gnocchi
- 1 prei
- 70 g boter
- 25 g meel
- 2 dl melk
- 1 dl slagroom
- 100 g plakjes ontbijtspek
- 40 g geraspte parmezaanse kaas
- zout en peper
Bereidingswijze
*Snijdt de prei in dunne ringen en was ze en bak ze even in 25 g boter. Roer de meel erdoor en voeg de lauwe melk toe. Goed roeren zodat er geen klontjes ontstaan.
*Laat het geheel onder goed roeren even koken totdat het begint te binden. Voeg de slagroom, de geraspte kaas, peper en zout toe.
*Snijdt de spek in kleine stukjes en bak het even in 25 g boter.
* Kook de gnocchi tot ze boven komen drijven en doe ze in een ingevette ovenschaal. Schenk het preimengsel er overheen en bestrooi het geheel met de overgebleven kaas. Doe de schaal in de oven (230C) voor 10-15 min.