Gefrituurde Pijlinktvis

Ingrediënten

  • 500 g kleine pijlinktvis (ongeveer 20 stuks)
  • 40 g bloem
  • olie, om te frituren (b.v. zonnebloemolie)
  • partjes citroen

Bereidingswijze

*Maak de inktvis schoon: trek de armen en tentakels voorzichtig uit de mantel; de ingewanden moeten gelijk meekomen. Snijd de tentakels net onder de ogen af en druk de harde snavel met uw vingers omhoog en eruit. Trek het zachte, doorzichtige rugschild uit de mantel. Spoel de mantels en de tentakels onder koud water schoon en laat alles goed uitlekken. Doe de inktvis in een kom en roer er wat zout door en zet de kom afgedekt 30 min. In de koelkast.

*Meng de bloem met een snufje zout en wat gemalen peper in een lage schaal. Vul een diepe zware pan voor éénderde met olie en verhit tot 180C. Haal de inktvis door de bloem en frituur ze in porties in 30-60 sec. Lichtbruin en zacht. Leg de gefrituurde vis op een schaal met keukenpapier en dek het af met een vel keukenpapier. Dek de pan onder het frituren af met een spatscherm omdat de inktvis neiging heeft om te spatten! Serveer de inkvis warm met partjes citroen.

Tip: Om de olie niet zo te laten spatten kunt u een paar gebroken tandestokers bij de olie meefrituren.

Om het geheel wat krokanter te maken kunt u evt. Wat maismeel door de gewone meel mengen.

Klik nogmaals om te sluiten

Translate »
error: Content is protected !!