Gefrituurde kabeljauw

(Merluzzo alla marchigiana) 4 personen

Ingrediënten

  • 600g kabeljauwfilet
  • 500g tomaten
  • 1 stengel bleekselderij
  • 1 bosje peterselie
  • 1 citroen
  • 1 kleine ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 eetl, olijfolie + olie om te frituren
  • 1 eetl. bloem
  • 3 eetl. paneermeel
  • zout, vers gemalen peper

Gefrituurde kabeljauw

Bereidingswijze

*De kabeljauwfilets in blokjes van 2 cm snijden. Bestrooien met peper en zout, besprenkelen met 2 eetl. citroensap. Afgedekt in de koelkast laten intrekken.

*De tomaten in kokend water onderdompelen, ontvellen, pitjes verwijderen, het vruchtvlees in kleine stukjes snijden. Ui, peterselie en knoflook fijnsnipperen en door elkaar mengen.

*De olijfolie verhitten in een brede pan. Het uienmengsel fruiten en tomaten toevoegen. Zonder deksel op matig vuur laten inkoken. Op smaak brengen met peper, zout en citroensap.

*De blokjes vis aan alle kanten met bloem bestuiven en door de paneermeel halen. In een pan een ruime hoeveelheid olie verhitten en hierin de vis frituren. Laten uitlekken op keukenpapier. Opdienen met tomatensaus en schijfjes citroen.

Klik nogmaals om te sluiten

Translate »
error: Content is protected !!