Gebakken rode poon
(triglie al forno) 4 personen
Ingrediënten
- 4 stuks rode poon (200g per stuk)
- 80g rauwe ham in plakjes
- 1-2 citroenen
- 12 blaadjes salie
- ½ bosje peterselie
- 2-3 eetl. paneermeel
- 5 eetl. olijfolie
- zout, vers gemalen peper
Bereidingswijze
*De poon wassen en schoonmaken, de koppen verwijderen. In de lengte opensnijden en voorzichtig de ruggegraat verwijderen. De vissen aan de binnenkant bestrooien met peper en zout en elk met 1 theel. citroensap besprenkelen. In elke vis 2 salieblaadjes leggen, dichtvouwen en in een platte schaal leggen.
*Een marinade roeren van 4 eetl. olijfolie, 2 eetl. citroensap, peper en zout. De marinade over de poon gieten en ze afgedekt 2 uur in de koelkast laten intrekken. De vissen eenmaal keren.
*Een vuurvaste schaal invetten met 1 eetl. olijfolie. De oven voorverwarmen op 200C. De ham en reepjes van 2cm snijden.
*De vissen uit de marinade nemen en laten uitlekken. Aan weerskanten met paneermeel bestrooien. De vis in de reepjes ham wikkelen en naast elkaar in de schaal leggen. De overige blaadjes salie erover strooien. Met de marinade bedruipen.
*15 min. In de voorverwarmde oven (gasoven:stand 3) zetten. De peterselie erover strooien. Opdienen met schijfjes citroen.