Funghi alla toscana

(gebakken paddestoelen met knoflook) 4 personen

Ingrediënten

  • 500 g verse gemengde paddestoelen
  • 1 takje verse munt (te vervangen door peterselie)
  • 1 citroen (sap)
  • 3-4 teentjes knoflook
  • 2 eetl. tomatenpuree
  • 5 eetl. olijfolie
  • 1 theel. boter
  • zout, vers gemalen peper

Bereidingswijze

*De paddestoelen goed schoonmaken en in dunne plakjes snijden. Besprenkelen met 1 eetl. citroensap. De knoflookteentjes in dunne plakjes snijden.

*In een koekepan de olijfolie verhitten. De paddestoelen in gedeelten toevoegen, even bakken, uit de pan nemen en apart houden. De oven voorverwarmen op 200C.

*De boter laten smelten in een pan. De knoflook even fruiten. De rest van het citroensap erbij gieten. De tomatenpuree erdoor roeren en de peper en zout toevoegen. Alle paddestoelen nogmaals in de pan doen en alles goed door elkaar roeren en afmaken op smaak.

*De paddestoelen overdoen in een decoratieve aardewerken schaal en 10 min. in de voorverwarmde oven (gasoven op stand 3) zetten. Bestrooien met de muntblaadjes en kokend het op tafel zetten.

Tip: Voor nog meer smaak de knoflook samen met een half bosje fijngehakte peterselie fruiten.

Klik nogmaals om te sluiten

Translate »