Fettuccine met romige garnalensaus

4 personen

Ingrediënten

  • 500 g fettuccine
  • 500 g verse garnalen
  • 30 g roomboter
  • 1 eetl. olijfolie
  • 6 lenteuitjes
  • 1 teen knoflook (geperst)
  • 2,5 dl slagroom
  • 2 eetl. fijngehakte peterselie

Bereidingswijze

*Zet een grote pan water op met zout en laat het koken.

*Pel de garnalen een verwijder het zwarte darmkanaal. Verhit de boter en de olie in een koekepan. Fruit de lenteui en knoflook 1 min. Voeg de garnalen toe en bak ze 2-3 min. mee tot ze van kleur veranderen. Neem de garnalen uit de pan. Doe de slagroom in de pan en breng het aan de kook. Zet het vuur laag en laat de saus inkoken tot de gewenste dikte.

*Kook de fettuccine al dente. Laat het uitlekken en doe de pasta weer terug in de pan.

*Doe de garnalen weer terug in de pan en laat het geheel 1 min. zachtjes koken. Voeg de peper en zout toe.

*Meng de garnalensaus door de fettuccine en bestrooi het gerecht met de fijngehakte peterselie.

Klik nogmaals om te sluiten

Translate »