Farfalle met prosciutto
(vlinderpasta met rauwe ham) 4 personen
Ingrediënten
- 375 g farfalle
- 60 g boter
- 1 ui, gesnipperd
- 200 g champignons, in plakjes
- 250 g diepvriesdoperwten
- 3 plakken prosciutto, in reepjes
- 2,5 dl slagroom
- 1 eierdooier
- Parmezaanse kaas
Bereidingswijze
*Zet een grote pan water op met zout.
*Smelt de boter in een pannetje. Voeg de ui en de champignons toe en bak ze 5 min.
*Voeg de doperwten en de prosciutto toe. Meng de slagroom en ei in een kannetje en giet dit mengsel in de pan. Doe de deksel op de pan en laat de saus 5 min. pruttelen.
*Kook intussen de pasta al dente.
*Giet de pasta af en laat goed uitlekken. Roer de saus door de pasta.
*Serveer de pasta met geraspte of geschaafde parmezaanse kaas.