Farfalle con tonno
(strikjespasta met tonijn) 4 personen
Ingrediënten
- 500g strikjespasta (farfalle van Grand Italia)
- 60 g boter
- 1 eetl. olijfolie
- 1 ui, gesnipperd
- 1 teen knoflook, geperst
- 125 g champignons, in plakjes
- 2,5 dl slagroom
- 450 g tonijn uit blik, uitgelekt
- 1 eetl. citroensap
- 1 eetl. fijngehakte peterselie
Bereidingswijze
*Kook de farfalle in een grote koekepan met zout al dente. Laat hem uitlekken en doe terug in de pan.
*Smelt ondertussen de boter en de olie in een grote koekepan. Fruit de ui en de knoflook op een laag vuur tot de ui glazig is. Voeg de champignons toe. Roer na 2 min. de slagroom erdoor en breng de room aan de kook. Zet het vuur laag en laat de room inkoken tot hij iets dikker is.
*Voeg de met een vork uiteen getrokken tonijn, het citroensap, de peterselie en zout en peper toe. Verwarm al roerend en schep de saus door de pasta.
Tip: in plaats van tonijn kunt u ook zalm uit blik gebruiken.