Cipolle ripiene
(gevulde uien) 4-6 personen
Ingrediënten
- 250g rundergehakt
- 4 grote, niet te scherpe uien (ca. 600g)
- 1 bosje peterselie
- een paar blaadjes salie
- 50g vers geraspte kaas (oude of Parmezaanse kaas)
- 4 cl Grappa (sterke likeur) maar mag ook wijn zijn.
- 1 ei
- 3-4 eetl. boter
- 3 eetl. paneermeel
- zout, vers gemalen peper
Bereidingswijze
*De uien schillen en 15 min. koken in water met zout. Laat uitlekken en afkoelen. Doormidden snijden en tot 1/3 uithollen. De helft van de uitgesneden ui fijnhakken, de rest bewaren voor iets anders (bijv. voor een salade).
*In een pan 1 eetl. boter smelten. Hierin de rundergehakt en de fijngesneden ui bakken. Kruiden met peper en zout. 2 cl. Grappa erbij schenken en flink laten inkoken. Van het vuur nemen en laten afkoelen. De oven voorverwarmen op 200C.
*Het ei klutsen en samen met de kaas aan het gehakt toevoegen. De peterselie fijnsnijden en de helft door het gehakt scheppen. Op smaak brengen met peper en zout en hiermee de uitgeholde uien vullen.
*Een vuurvaste schaal invetten met 1 theel. boter. De uien erin doen. In een pan 2 eetl. boter smelten en hierin de paneermeel bruin roosteren. De uien bestrooien met de paneermeel en de blaadjes salie en besprenkelen met 2 cl grappa. Ongeveer 45 min. in de voorverwarmde oven (gasoven op stand 3) zetten. De rest van de peterselie erover strooien.