Carpaccio
4-6 personen
Ingrediënten
- 200g runderlende (middenstuk zonder vet of zeen)
- 150g kleine bruine champignons of eekhoorntjesbrood
- 1-2 citroenen
- ½ bosje basilicum
- 50g Parmezaanse kaas
- 8 eetl. olijfolie
- grof gemalen peper en zout
Bereidingswijze
*.Het stuk runderlende in folie wikkelen, in de vriezer leggen en even laten invriezen. (ca. 1 uur)
*Vier grote borden pakken en elk bord insmeren met 1 eetl. olijfolie. De runderlende met een groot, scherp mes of elektrische snijmachine in flinterdunne plakjes snijden. De folie verwijderen en de plakjes plat naast elkaar op het bord leggen. Met de rest van de olijfolie besprenkelen.
*De champignons schoonwrijven en in dunne plakjes over het vlees verdelen. De parmezaanse kaas in dunne plakjes schaven en over het vlees verdelen. Bestrooien met grof gemalen peper en zout en garneren met basilicum. De citroenen halveren en met zout en olijfolie bij de carpaccio geven. Naar eigen smaak kruiden.
*Tip: serveer er knapperig witbrood bij.