Aardappeltjes met paddenstoelen en spek
4 personen
Ingrediënten
- 600 g nieuwe aardappeltjes.
- 120 g plakjes gerookte spek
- 400 g porcini paddestoelen (of een andere paddestoel)
- teen knoflook
- 2 laurierblaadjes
- klein stukje gember (poeder)
- 2 lepels olijfolie
- zout en peper
Bereidingswijze
*Schil de aardappels en kook ze in 4-5 min. Laat ze uitlekken.
* Maak de paddestoelen schoon en snijdt ze in palkjes.
* Verwarm de oven voor op 200C.
* Wrijf de aardappels licht in met gemberpoeder en wikkel om iedere aardappel een plakje gerookte spek en zet deze vast met een satéprikker of kookgaren. Doe de olijfolie in een grote braadpan en fruit de paddestoelen en de aardappels een paar minuten.
* Leg de aardappels en de paddestoelen samen met de laurier en de knoflook op een groot stuk bakpapier. Strooi er het zout en de peper over en vouw het geheel dicht en leg het ca. 15 min. in de oven.
Tip: als u geen bakpapier heeft dan kunt u het geheel ook in een stuk dubbele aluminiumfolie pakken.